De Garra rufa vissen.
Garra Rufa vissen komen oorspronkelijk voor in de thermale wateren rondom de stad Kangal, Turkije. Sinds honderden jaren gebruiken locale mensen
de Garra Rufa vissen voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen, zoals
: psoriasis, eczeem, eelt en acne.

Rond 1960 ontdekte buitenlandse toeristen de positieve uitwerkingen van de Garra Rufa vissen en tot op de dag van vandaag wordt deze plek bezocht door vele mensen uit de hele wereld.
 
Wat doet de Garra Rufa vis?
De Garra Rufa vis zuigt de dode huidcellen
en huidschilfers af van de opperhuid maar
laten daarbij de onderliggende huid met rust.

Tijdens het verwijderen van de dode huid scheidden de Garra Rufa vissen een enzym af die een vitaliserende uitwerking heeft op de onderliggende huid. De nieuwe huid die ontstaat is sterker en gezonder dan voorheen.
 
blocks_image
blocks_image
blocks_image
Natuurlijke skin peeling
Uniek is de behandeling waarbij de Garra Rufa vissen worden ingezet als cosmetische skin peeling. Deze originele en zeer natuurlijke voetbehandeling is een prettig en aangenaam gevoel, waarbij de vissen een lichte voetmassage geven. Na deze behandeling voelen de voeten weer zacht en vitaal aan.
Gevaarlijke varianten
Onder de naam "knabbelvis" zijn er erg veel varianten en kruisingen van de Garra Rufa vis op de markt gebracht. Een goed voorbeeld is de Aziatische Chin-Chin vis. Ook dit type vis eet dode huid, maar in tegenstelling tot de originele Garra Rufa vissen, gebruikt de Chin-Chin vis tanden om de dode huid er af te trekken.Veelal zijn bloedende wondjes het gevolg, een averecht effect dus.